|
Paweł
|
 |
« : 12.12.2009, 15:19:51 » |
|
Temat ten ma na celu wypisanie konkretnych miejsc gdzie na chwilę obecną można jeszcze kupić carty (poza allegro) i inne akcesoria do Pegasusów. Zachęcam do wpisów. Stwórzmy mapkę Polski z miejscami gdzie Pegazy są wciąż żywe.
|
|
|
|
|
|
Moje konsole to: IQ 502 Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1) 
|
|
|
|
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
|
 |
« : 12.12.2009, 15:19:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MaarioS
|
 |
« Odpowiedz #1 : 12.12.2009, 15:33:17 » |
|
No dobra, no to może ja zacznę  . Warszawa (Bielany)- Ul.Wolumen- Tomel TV Games. Jest trochę stuffu na pegasus'a. Większość to neistety szroty albo "składanki średniej klasy", ale czasami znajdzie się ładny i stary kanciak  (ale rzadko). Pozatym jeszcze ma rzeczy na N64, GB, GBC, PS2, XBOX, PS3 itd.... Ma również adaptery NES-Pegasus, nawet chyba skądś zamawia  . Zapewne na pega ma tego dość dużo, ale niestety jest za bardzo leniwy i mówi, że mu się nie chce przewozić i nie można go za bardzo przekonać. Poniżej umieszczam mapkę, będę ją stale aktualizował  :  Oczywiście będę dopisywał miejsca do mapki, jeżeli chcielibyście się podzielić z nami informacjami, aczkolwiek, wątpię w to  .
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 05.01.2010, 01:37:37 wysłane przez MaarioS »
|
|
Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.  
|
|
|
Kaptuch
!!!KUNIO GANG!!! !TECHNOS!
Stały bywalec PG

!!!Dobry znajomy KUNIO KUNA!!!
|
 |
« Odpowiedz #2 : 12.12.2009, 15:40:33 » |
|
W Stalowej Woli Na Rynku są....Jest To na Podkarpaciu... Carty Niektore Widac że są Używane,zaś Niektore Wyglądają Na Nowe,.,,Labele też Takie Jakby Nowe...Ale czy sie zgadzaja Nie wiem...Kupie Może Jednego to Sprawdze i napisze od razu...A Co do Pegasusow To nie wiem czy MA...Ale Chyba Powinien Mieć..Tak mi sie Wydaje... PZDR
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 12.12.2009, 15:49:23 wysłane przez Kaptuch »
|
|
|
|
|
|
Mati
|
 |
« Odpowiedz #3 : 12.12.2009, 15:48:32 » |
|
U mnie dalej w Bialymstoku na rynku Madro, tak taka ma nazwe ten bazar, stoja jakies Ruskie i handluja jakimis szmelcowymi Pegasami. Szkoda kupowac, wydawac kase na cos, co i tak zaraz sie popsuje. Niewyglada to najlepiej. Carty to jakas masa skladakow, czy Power rangersow eh, nic specjalnego. A kiedys byla tam masa stuffu Pegasusowego. Dzis takie shity to nie dla prawdziwych fan'ow Pega. Tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CZACHA
Użytkownik

Kto ma pada ten ma władze !!!!!
|
 |
« Odpowiedz #4 : 12.12.2009, 16:41:03 » |
|
Dębica tak zwany Manhatan mozna nieraz fajna gierke kupic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zelas12
Fanatyk PSXa i Castlevani!
Aktywny użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : 12.12.2009, 17:15:12 » |
|
Poznań! -są dwie tzw Gimele można czasami cosik wychaczyć(ostatnio kupiłem 5 gier nes i game genie,m.innymi Zelda 2 i Dream Master) -Bema wiadomo(są karty ale przeważnie szrot) -u Miłosza (teraz to raczej wszystko wymiecione,może coś z GBC,PS1,Snes ale raczej nie znaczące tytuły) -Łazarski targ cosik na pega,nesa,saturna To wszystko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dabek8789
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : 28.12.2009, 23:00:11 » |
|
W Zabrzu można coś kupić na targu koło CH Platan. Są to jednak pegazusy z 30 zł albo jakieś kiczowate carty. Zagladam tam co jakiś czas ale nic ciekawego nie ma. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Jest sporo kartów które wyglądają na całkiem nowe a w dodatku niektóre są zafoliowane  A co do miejsc do których sie wybieram to mam zamiar odwiedzić jeszcze Katowice bo są tam podobno dwa miejsca w których być moza będzie mozna trafić na coś ciekawego tylko że jest jeden problem. Są to giełdy weekendowe a w dodatku otwarte tylko w godzinach porannych a zazwyczaj w piatek i w sobotę jest co robić w nocy wiec tak sie już od miesiąca wybieram  Jak w końcu tam dotrę to napiszę czy udało mi się trafić na coś ciekawego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SebaSan1981
|
 |
« Odpowiedz #7 : 28.12.2009, 23:51:08 » |
|
Marioos, dopisz jeszcze Chełm i tzw. Rynek (bazar z blaszaków) na ul. I AWP. Tam do dziś u pewnego zegarmistrza i jednego faceta z Armenii można znaleźć carty na pegasusa i jakieś Terminatory...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rantarun
Belmont
Stały bywalec PG

old player
|
 |
« Odpowiedz #8 : 29.12.2009, 01:08:28 » |
|
MarioS dopisz Ostrołękę i Rynek koło technikum jest tam sklep z zabawkami na rynku koło parkingu gdzie można wciąż kupić jakieś klawiatury i BS-y no i cardy do pega ale przeważnie same Tiny tony i marne składaki. oprócz tego na piaskach obok rynku na jednym ze straganów jakąś Rumunka handluje cardami na pega ale są one w opłakanym stanie odradzam kupiłem tam kilka gier i miały po odklejane prawie labele i całe w piachu były.
|
|
|
|
|
|
 Łowca Wampirów Jest Tylko Jeden !!!!!
|
|
|
|
MaarioS
|
 |
« Odpowiedz #9 : 29.12.2009, 01:21:03 » |
|
Ooo, to w Oce jeszcze coś jest??? Miło wiedzieć, nie wiedziałem, że nawet na rynku  . Ok, zaraz resztę miejsc dopisze, tylko muszę się za to zabrać  .
|
|
|
|
|
|
Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.  
|
|
|
Wander
Użytkownik

..:: no pain no game ::..
|
 |
« Odpowiedz #10 : 29.12.2009, 16:53:05 » |
|
są, ale samiutkie bazarki, seria chyba Golden card czy jakoś tak ;p rynek pomiędzy ulicami Prądzyńskiego, a Gorbatowa, ten sklepik z zabawkami ma duży szyld : Cartridge ^^ znajduje się też na Prądzyńskiego MariooS, ww poniedziałki w Baranowie jest jarmark, kiedyś aż roiło tam się od handlarzy BS-ami i kartami, nawet całkiem dobrymi, miałem wybrać się teraz i sprawdzić , ale jakoś nie mam czasu, będziesz przejeżdzał kiedy to sprawdź, rynek w poniedziałki po 5tym i po 20tym, czyli co dwa tygodnie, sam tam kiedyś jak byłem mały kupiłem klawiaturę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mcin
Softly Spoken Magic Spell
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

|
 |
« Odpowiedz #11 : 29.12.2009, 17:12:14 » |
|
dopisz jeszcze duży rynek w Wołominie. w wakacje kupiłem tam padziochy za 15 zł, BS'y i Klawy też są, kartridże raczej też 
|
|
|
|
|
|
Cos we're gonna live this dream someday, Yes we're gonna live this dream someday...
|
|
|
Kruszon
Użytkownik

ファミリーコンピュータ
|
 |
« Odpowiedz #12 : 29.12.2009, 19:06:15 » |
|
U mnie dalej w Bialymstoku na rynku Madro, tak taka ma nazwe ten bazar, stoja jakies Ruskie i handluja jakimis szmelcowymi Pegasami. Szkoda kupowac, wydawac kase na cos, co i tak zaraz sie popsuje. Niewyglada to najlepiej. Carty to jakas masa skladakow, czy Power rangersow eh, nic specjalnego. A kiedys byla tam masa stuffu Pegasusowego. Dzis takie shity to nie dla prawdziwych fan'ow Pega. Tyle.
Zmartwiłeś mnie, jestem z Suwałk a w białym studiuję i mam dziennie studiującą dziewczynę, więc często tam jestem. Miałem nadzieje że znajdę tam jakieś gry, dziś obszedłem barazek w Ski city i nic niema, muszę się w sobotę do ruskich wybrać jeszcze... ale wątpliwe bym coś znalazł.
|
|
|
|
|
|
古い学校に戻る 
|
|
|
Koksiarz
Fan pegasusa pierwszego stopnia
Użytkownik

Jam być terminator pegasusa.
|
 |
« Odpowiedz #13 : 30.12.2009, 21:26:10 » |
|
No coz...W mojej okolicy jest tylko 1 sklep co ma jeszcze cos do pegasusow.Dokladnie to w miescie Reszel niedaleko Ketrzyna.Jest to towar sredniej jakosci pad kupiony w tym sklepie wytrzymal 2 miesiace[to i tak dobrze].Maja tam pegasusy-klawiatury i czasem (rzadko) znajda sie tam kartridze.Ale warto umiescic ten sklep na mape.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 05.01.2010, 18:43:35 wysłane przez Koksiarz »
|
|
|
|
|
Kruszon
Użytkownik

ファミリーコンピュータ
|
 |
« Odpowiedz #14 : 30.12.2009, 22:59:33 » |
|
a może ktoś z Augustowa czy Białegostoku wybiera się na bazarki takie organizowane raz w tygodniu o świcie do południa ?? a nie tylko na takie miejskie od pn do niedzieli czynne, może tam u ruskich jeszcze coś jest, ja sie w którąś sobotę na taki wybiorę u mnie w mieście.
|
|
|
|
|
|
古い学校に戻る 
|
|
|
|