Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
10.09.2010, 21:48:17 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!

Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Błagam HELP (chyba Mario)!!!  (Przeczytany 300 razy)
Grzell
Nowy użytkownik
*

« : 01.11.2009, 23:59:44 »

Niech was niebiosa błogosławią że stworzyliście tą stronę (to dla twórców) i że można się zwrócić po pomoc (to dla znawców i szukających)

Chodzi mi o taką grę która kojarzy mi się z Mario, ale to nie koniecznie jest to.
Charakterystyka

Wszystko działo się na różnych wyspach, każda kończyła się bosem a po wyspach taka rura wciągała cię do nieba gdzie każdy bos występował w postaci zminiaturyzowanej, ale to ostatnie plansze.

Walczyło się kijem, po pokonaniu bosa dostawało się kolejne udoskonalenie (m.in. taki wiatraczek na końcu kija, pajęczyna chyab jakaś, wystrzeliwane końcówki żeby można było zrobić drabinę, a w niebie była taka chmurka-smok która zabierała pół życia bohatera Język)

z Bossów pamiętam że pierwszy był na takim dupnym drzewie i od niego dostawało się tego pierwszego wiatraczka, był taki jeden z kulek jakby zrobiony, była taka jakby glizda czy coś że jak uderzyła to wyskakiwała z ciebie butelka która nawiasem mówiąc oznaczała życie (w sensie że jak skończyły się serduszka to się traciło butelkę...) )

Pamiętam jeszcze że jak się poszło do nieba to się chodziło po chmurkach, ale nie można było stanąć na czarnej bo odbierała życie, były też takie z ziemi wystające "ukwiały" które jako malec nazywałem "gilgotkami".

Bardzo zależy mi na znalezieniu tej gry gdyż tęsknota ogarnia me serce

Jeśli ktoś znajdzie lub zna tytuł, a najlepiej ma Język to będę Go ubóstwiał do końca życia ( a przynajmniej przez dłuższy okres czasu)

Pozdrawiam i sory jeśli się zbyt rozpisałem Uśmiech
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 01.11.2009, 23:59:44 »

Buu
Stały bywalec PG

Forumowy Penetrator

« Odpowiedz #1 : 02.11.2009, 03:57:52 »

Ganbare Goemon??

a może Kaiketsu Yanchamaru (alias Radical Ninja)

Kaiketsu Yanchamaru1

Kaiketsu Yanchamaru2

Kaiketsu Yanchamaru3

więcej gier jak narazie mi do przyłbicy nie przychodzi... mam nadzieję ze to któraś z tych.
Grzell
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 02.11.2009, 11:30:47 »

kurcze... niestety żadna z tych Smutny chociaż Kaiketsu Yanchamaru 3 trochę mi się z tym kojaży, ale to napewno nie to jest.

Tam napewno były butelki (takie dziecięce z mlekiem) jako życie, jako punkty wytrzymałości były małe serduszka które traciło się po połowie przy mniejszych stworkach, a jak się znalazło duże serce w trakcie gry to liczba małych serduszek wzrastała (zaczynało się od 3 malych serduszek, a kończyć można było mając ich chyba 7). Bohater (tak mi się wydaje) nie bieał z tym kijem po całej planszy, tylko jak się atakowało to mu "wyskakiwał z brzucha" Język no i te końcówki kijów które się dostało od bossów można było sobie wymieniać w trakcie gr tak, że raz była normalna, potem jak był potrzebny wiatraczek to się zmieniało, a jak trzeba było zrobić schodki t się zmieniało na ten strzelający...

Tyle szczegułów widzę w wyobraźni, tak jakbym nie mogł zapamiętać nazwy... Jeżeli komuś się coś skojarzy i to znajdzie to mu chyba ołtarzyk wybuduję Język

Pozdrawiam Uśmiech
Mcin
Softly Spoken Magic Spell
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

« Odpowiedz #3 : 02.11.2009, 15:37:04 »

chodzi ci chyba o super mario 14, marianowy hack do Kaiketsu Yanchamaru3
http://www.speedyshare.com/296488997.html

Cos we're gonna live this dream someday,
Yes we're gonna live this dream someday...
Grzell
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 02.11.2009, 15:54:25 »

To wciąż nie jest to... to co ja pamiętam owszem kojaży mi się z mario, ale niekoniecznie nim musiało być, może postać była tylko podobna do mario, ale tak to nazywałem. Grafika była jakby taka lepsza, a akcja rozgrywała się na początku w lesie, potem po pokonaniu bosa przenosiło się na kolejne wyspy których było kilka, (6? 7? coś takiego) i jak się rpzeszło wszytskie wyspy to pojawiała się taka jakby rura która wciągała do nieba i reszta działa się tam...

Bo raczej wątpię, żeby ta gra była tylko wytworem mojej wyobraźni bo pamięta ja też mój brat Mrugnięcie tak więc gdzieś tam jest, ale dobrze się ukrywa Język
Mcin
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

« Odpowiedz #5 : 02.11.2009, 15:57:19 »

EUREKA! : http://www.speedyshare.com/824880317.html
enjoy Mrugnięcie

Grzell
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : 02.11.2009, 16:18:07 »

TO JEST TO!!!!!!

Uwielbiam Cię!!!!!

Znów mam 9 lat, nawet nie wiesz ile mi tym radości przysporzyłeś!!!

Dzięki wielkie!
Mcin
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

« Odpowiedz #7 : 02.11.2009, 18:27:23 »

tyle samo radości dostarcza udzielanie się na forum, nie zapomnij o nas więc Język

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!