Saper12
Użytkownik

|
 |
« : 18.08.2009, 14:32:25 » |
|
Witam Was zakuplem sobie pegazusa wraz z kartridzem w ktorym napisane jest 9999999in1 a w tym kartridzu sa tylko 3 gry i jak wybieram select to sie one powtarzaja az do ostaniego numeru czy to jest jakis blad??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
|
 |
« : 18.08.2009, 14:32:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystian-77
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 18.08.2009, 14:35:11 » |
|
To nie błąd, tylko chwyt marketingowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saper12
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : 18.08.2009, 14:42:37 » |
|
aha dzieki za szybka odpowiedz ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek_07
|
 |
« Odpowiedz #3 : 18.08.2009, 16:45:53 » |
|
Heh, a na naklejce na karcie pewnie Sonic, Tekken, Toca Rally, Mario 64 i Pokemony?  Tak to niestety jest z tą chińszczyzną.
|
|
|
|
|
|
 Bo każdy miał gry, których nie zapomni... Aktualnie posiadam: GB Classic, GB Color, PSX, PS3, PC, Laptop.
|
|
|
Saper12
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : 19.08.2009, 14:18:01 » |
|
u mnie na najklejcie jest jakis basebal,jewel oczywiscie ich nie ma mario,duck hunt i olimpiady te 3 gry sa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VerminatorX
Mroczny Kombajnista
Aktywny użytkownik

Jestem Spamistą.
|
 |
« Odpowiedz #5 : 19.08.2009, 18:54:12 » |
|
U mnie na naklejce obudowy kartridża 32 in 1 jest obrazek Kapitana Ameryki, golasa z Adventure Island i jakaś pantera 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaptuch
!!!KUNIO GANG!!! !TECHNOS!
Stały bywalec PG

!!!Dobry znajomy KUNIO KUNA!!!
|
 |
« Odpowiedz #6 : 19.08.2009, 20:42:26 » |
|
Jedyne dobre naklejki na składance były na 168 in 1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zylok
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 19.08.2009, 21:03:05 » |
|
Kaptuch tu muszę się z tobą nie zgodzić, ja mam kilka składanek na których się zgadza naklejka z zawartością, a są to: 68in1,999... In1(inny niż ten w kilkoma wersjami mario),126in1,4in1(nie złota czwórka  ) i chyba tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pegasus Master 2
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 19.08.2009, 21:29:45 » |
|
popieram kolegę, mam sporo cartów na których naklejka zgadza się z zawartością
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SebaSan1981
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 20.08.2009, 17:49:20 » |
|
Carty produkowane "na szybko" przez piratów cechują się marną jakością wykonania. Nie dość że w środku zamiast plytek z kośćmi pamięci stosowane są płytki krzemowe z glutami (tańszy odpowiednik kości pamięci) to zupełnie nieprofesjonalnie podchodzą do tworzenia labeli/etykiet (jak zwał tak zwał). Bardzo często poprzestawiane sa litery w tytułach gier. Okładki brane z gier wydanych na inne platformy albo z filmów lub zwykłych zdjęć tak jak np poniżej:  a jest to gra Eliminator Boat Duel. Bardzo często labele są krzywo ponaklejane i widać że tym którzy montowali carty zależało by je jak najszybciej wypuścić w obieg. No i mamy takie koszmarki jak carty 1000000in1 w których powtarzają się trzy gry na skrzyż i opatrzone są nalepkami przedstawiającymi najczęsciej zupelnie inne gry. Wartość tego typu cartów jest znikoma. Prawdziwe kozaki to te wydawane w kanciastych pudełkach, z kośćmi pamięci oraz solidnie wykonanymi labelami. Najcenniejsze są te z serii 3in1, 4 in1, 8 in1, 10 in1 itd aż do 192 in1 mniej więcej bo tylko na takich możemy być pewni nie powtarzających się co kilka pozycji gier. Wszelaki badziew typu 100000in 1 można sobie spokojnie olać.. chyba że zawiera grę na której nam zależy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek_07
|
 |
« Odpowiedz #11 : 20.08.2009, 18:42:38 » |
|
Prawdziwe kozaki to te wydawane w kanciastych pudełkach Złota Czwórka i Piątka są w zaokrąglonych kartach i też są kozaki  więc nie ma na to reguły. Najcenniejsze są te z serii 3in1, 4 in1, 8 in1, 10 in1 itd aż do 192 in1 mniej więcej bo tylko na takich możemy być pewni nie powtarzających się co kilka pozycji gier. Masz rację ale nie do końca. Mam kart 500in1, w żółtej kanciastej obudowie, jest bardzo ciężki. Na płytce ma cztery albo chyba pięć kości pamięci w postaci układów scalonych. Dawno temu otworzyliśmy go z kuzynem. Teraz już bym się nie odważył go otwierać bo obudowa mocno się na nim trzyma i trochę się boję, że mógłbym poprostu ją uszkodzić. Ale wracając do rzeczy, mimo iż jest na nim 500 gier to z tego co pamiętam jest tam wiele gier, które występowały również osobno na innych kartach jako pojedyncze gry np. popularny i lubiany Megaman. Pamiętam, że były też jakieś bijatyki no i oczywiście Mario, Kaczki, Saloon ale od jakiś 9 lat nie uruchamiałem tego kartriżdża z powodu niesprawnej konsoli więc nie pamiętam dokładnie co tam jeszcze na nim było. Tak wygląda: Mam nadzieję, że jak niedługo zakupię jakąś konsolę i go odpalę to nadal będzie działał 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20.08.2009, 18:46:03 wysłane przez Przemek_07 »
|
|
 Bo każdy miał gry, których nie zapomni... Aktualnie posiadam: GB Classic, GB Color, PSX, PS3, PC, Laptop.
|
|
|
|
SebaSan1981
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 20.08.2009, 19:03:59 » |
|
Masz rację. Złota Piątka, Złota Czwórka oraz pojedyncze gry z tych cartów wydawane oddzielnie w zaokrąglonych pudełkach BIC to prawdziwe perełki. Tak samo z tym cartem z kośćmi pamięci i powtarzającymi się grami. jednak z reguły wiadomo jakiej wartości są carty 100000in1 oraz te z glutami w środku..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gararz
|
 |
« Odpowiedz #13 : 20.08.2009, 19:11:33 » |
|
Na kanciastych kartach też się zdarzały złe etykietki. Z tego co pamiętam to te zaokrąglone weszły w późniejszym okresie, na tych to dopiero się działo, np. goal3 mam na karcie napisem NBA LIve 99 i Jordanem na nalepce. No cóż, przynajmniej zawsze były dodatkowe emocje przy zakupie karta  Złote piątka i czwórka na BIC'ach to faktycznie perełki, ale miały też swoją cenę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek_07
|
 |
« Odpowiedz #14 : 20.08.2009, 19:21:20 » |
|
A jak myślicie, czy to wina piratów, którzy naklejali nalepki, które po prostu mieli pod ręką? Czy może to wina samych użytkowników, którzy jak im się jakaś gra spodobała to myk ją z karta a na jej miejsce płytkę z inną grą i na bazerze opychali. A później tak z ręki do ręki, podmienianie i tak już poszło.??? Oczywiście, zdażają się też karty, na których jest nalepka z nazwą gry, która zgadza się z tytułem gry ale zdjęcie już jest jakieś z kosmosu - to już ewidentna sprawka piratów. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20.08.2009, 19:23:37 wysłane przez Przemek_07 »
|
|
|
|
|
|