Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
10.09.2010, 21:54:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!

Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9
  Drukuj  
Autor Wątek: Konsole- na jakich gracie?  (Przeczytany 5146 razy)
CZACHA
Użytkownik
*

Kto ma pada ten ma władze !!!!!

« Odpowiedz #105 : 02.02.2010, 16:48:42 »

szpyndanic mi się nie pomyliło wiem ze sony zapowiada te 10 lat dla ps3 napisałem ps2 bo wyprodukowano go w 2000 roku a niektóre nowe tytuły są na niego wydawane do dziś.
« Ostatnia zmiana: 02.02.2010, 16:51:19 wysłane przez CZACHA » Zapisane
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« Odpowiedz #105 : 02.02.2010, 16:48:42 »

szpynda
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #106 : 03.02.2010, 14:55:21 »

szpyndanic mi się nie pomyliło wiem ze sony zapowiada te 10 lat dla ps3 napisałem ps2 bo wyprodukowano go w 2000 roku a niektóre nowe tytuły są na niego wydawane do dziś.

Moja odpowiedź była do PM2.
Fakt, że PS2 wytrzymało długo i są jeszcze wydawane tytuły na ten sprzęt ale odpal grę na PS2 i na nawet starym PC. Grafiką kilkuletni PeCet miażdży PS2. 

Kis93
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #107 : 03.02.2010, 21:18:49 »

Moim skromniutkim zdaniem konsola bardziej nadaje się do gier. Ponieważ nie trzeba nic wymieniać i przez parę lat pogramy w dobre, nowe tytuły.
Jeśli chodzi o PC, to aby pograć w nowe gierki, co chwilę trzeba wymieniać wnętrzności komputer.
FokusSmok
Użytkownik
*

« Odpowiedz #108 : 03.02.2010, 21:38:09 »

Moim skromniutkim zdaniem konsola bardziej nadaje się do gier. Ponieważ nie trzeba nic wymieniać i przez parę lat pogramy w dobre, nowe tytuły.
Jeśli chodzi o PC, to aby pograć w nowe gierki, co chwilę trzeba wymieniać wnętrzności komputer.

Dokładnie.

Fakt, że PS2 wytrzymało długo i są jeszcze wydawane tytuły na ten sprzęt ale odpal grę na PS2 i na nawet starym PC. Grafiką kilkuletni PeCet miażdży PS2. 

PS2 wyszło w 2000 roku więc nie ma się co dziwić że kilkuletni pecet ma lepszą grafe. Jak na tamte czasy PS2 naprawde wymiatało.

(\_/)
(Oo) 
(><) <--- To jest Bunny.  Skopiuj Bunnego do swojego podpisu aby pomóc mu w jego drodze do dominacji nad światem.
Pegasus Master 2
Gość
« Odpowiedz #109 : 03.02.2010, 22:05:19 »

Dokładnie.

PS2 wyszło w 2000 roku więc nie ma się co dziwić że kilkuletni pecet ma lepszą grafe. Jak na tamte czasy PS2 naprawde wymiatało.

a ma raptem procesor 300mhz. hmm skoro tak co czemu pc 300mhz nie pozwala uruchomić takich gier jakie zostały wydane na ps2? bo... windows strasznie zmula... i by odpalić gry wydane na ps2 potrzeba min. proc 1.7ghz
Paweł
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #110 : 04.02.2010, 10:20:23 »

a ma raptem procesor 300mhz. hmm skoro tak co czemu pc 300mhz nie pozwala uruchomić takich gier jakie zostały wydane na ps2? bo... windows strasznie zmula... i by odpalić gry wydane na ps2 potrzeba min. proc 1.7ghz
Winda co prawda daje dużo procesów na procek. Sekret jednak tkwi gdzie indziej. W PS są procki PPC (takie jak w macach do 5G) a jak wiadomo PPC liczy dużo więcej instrukcji w cyklu nie mówiąc o krótszej ścieżce dostępu...

Jak to mówią: No RISC no fun.
« Ostatnia zmiana: 04.02.2010, 10:24:40 wysłane przez Paweł » Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
CZACHA
Użytkownik
*

Kto ma pada ten ma władze !!!!!

« Odpowiedz #111 : 04.02.2010, 22:49:07 »

Ja jestem posiadaczem Psx i ps2 w niedalekiej przyszłości może ps 3 gram na tym sprzęcie na prawdę długo i złego słowa o nim nie dam powiedzieć.Zdania nie zmienię konsola do grania komp do pisania i już.
Carnagge
Administrator
Stały bywalec PG

« Odpowiedz #112 : 05.02.2010, 00:44:11 »

Procesorow w konsolach nie mozna porownywac z komputerami. Konsola jest oprata o zupelnie inna architekture. Po pierwsze to zacznijmy od tego, ze w kompach mamy procki 32 lub 64 bity, a w konsolach sa wiecej bitowe, co skutecznie uniemozliwia emulacje. Poza tym wazny jest caly uklad konsoli np. predkosci na magitralach. Pamietacie jak zaczela sie wojna AMD z Intelem i powrot tej pierwszej firmy?
Intel produkowal procki 3Ghz ale na magistrali 133/166Mhz, AMD zaczal produkowac procesory 1,8Ghz (czyli o polowe wolniejsze), ale na bardziej przepustowej magistrali i dzieki temu mialy one wydajnosc 3Ghz. Dlatego jak jest sama predkosc procesora podana to nic nam to nie powie.
Tak samo jak konsole maja jakies smieszne ilosci RAMu po 16 czy 32MB.

Poza tym gre sie przygotowuje tylko na dana konsole i optymalizuje dla jednego modelu, nikt nie bedzie nawet zmienial zadnych ustawien graficznych. A na kompy sa tysiace konfiguracji i tysiace ustawien ktore ktos chce wlaczyc/wylaczyc. Powoduje to wszystko, ze trzeba przewidziec te wszystkie komplikacje co dodatkowo zamula kod gry. No i oczywiscie Windows tez tutaj dorzuca swoje 5groszy.
Pegasus Master 2
Gość
« Odpowiedz #113 : 05.02.2010, 18:20:55 »

Ja jestem posiadaczem Psx i ps2 w niedalekiej przyszłości może ps 3 gram na tym sprzęcie na prawdę długo i złego słowa o nim nie dam powiedzieć.Zdania nie zmienię konsola do grania komp do pisania i już.
tak! komp do pracy, konsole do gier, ciekawi mnie jedno bo: to że komputery zaprzęgnięto do gier musiało mieć początek i ciekaw jestem kiedy to nastąpiło ale mi coś świta że zaczęło się od np. Commodore 64, co sądzicie na ten temat?
Dudek
Użytkownik
*

« Odpowiedz #114 : 05.02.2010, 23:35:34 »

Wg jak najbardziej zaczęło się od Commodore 64. Tak w skrócie mówiąc... dajmy na to ,że komputery są kolejną erą commodore 64(słabo chyba opisałem swoją odpowiedź ale tak to wg mnie wygląda Chichot)  tak nawiasem mówiąc w gierki na commodorze 64 grałem w muzeum techniki w Pałacu kultury Język stety/niestety Język nawet spoko te wszystkie gierki Język
Co do tematu to głęboko gdzieś w szafie mam 3 zdechłe konsole pegasus Język (dwie wspomniałem w wątku o konsolach Uśmiech ), posiadam również PS2 i to tyle Uśmiech mało tego ale więcej nie potrzebuję :]

Paweł
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #115 : 05.02.2010, 23:56:06 »

Procesorow w konsolach nie mozna porownywac z komputerami. Konsola jest oprata o zupelnie inna architekture. Po pierwsze to zacznijmy od tego, ze w kompach mamy procki 32 lub 64 bity, a w konsolach sa wiecej bitowe...

Mam wrażenie, że nie czytałeś mojego posta wyżej...
Podsumowując:
http://pl.wikipedia.org/wiki/PowerPC

http://pl.wikipedia.org/wiki/RISC

http://pl.wikipedia.org/wiki/CISC

Co tu dużo mówić: No RISC no fun.

Moje konsole to:
IQ 502
szpynda
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #116 : 06.02.2010, 01:25:01 »

No oczywiście, że konsole do grania, a komp do neta i pracy. Praktycznie cały zgniły zachód tak uważa. PC aktualnie dobry jest do RTS czy MMO. No i Simsy - to już oddzielny gatunek Uśmiech czyli w sumie sprzęt bardzo wyspecjalizowany.
Widać to doskonale po ilości sprzedanych gier na różne platformy.
Wystarczy wejść do takiego sklepu jak GAME, GameSTOP czy HMV i widać różnicę: Mnóstwo półek z tytułami na konsole i jedna półeczka w kącie z grami na PC.
Poza tym na Wyspach królują PC ze zintegrowaną grafika w malutkich obudowach i trzeba się nieźle naszukać żeby znaleźć coś do grania. No i chciałbym zobaczyć typowego Irola/Anglika instalującego Windowsa, stery, grę, patche i jeszcze konfiguracja optymalna gry pod sprzęt. Mało realne Mrugnięcie A jak wiadomo Wyspy to największy rynek growy w Europie.

MNK666
Aktywny użytkownik

Konsolowy Pierdoła @(0_o)@

« Odpowiedz #117 : 06.02.2010, 10:49:19 »

Zgadzam sie ze szpynda ze pc jest do zupelnie innych rzeczy jak gry. Konsola jest stricte do grania, twor przeznaczony do latwego bezproblemowego cieszenia sie z gry. Aczkolwiek pamietajmy o tym ze dawno dawno temu gdy nie bylo jeszcze konsol ludzie pierwotni grali na pc i zapewne niejeden fanboj komputerowy powie ze konsole sa robione dla tempakow co sobie nie umieja zainstalowac windowsa....Przyznaje sie gdy nie mialem konsol gralem na pc i morde cieszylem jak glupi , teraz wole klimat konsolowy, pozatym wiekszosc gier ktore sa hitami jest albo na ps3 albo na x360 rynek pc nie jest juz tak silny jak kilka lat temu
Paweł
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #118 : 06.02.2010, 12:09:57 »

Aczkolwiek pamietajmy o tym ze dawno dawno temu gdy nie bylo jeszcze konsol ludzie pierwotni grali na pc...
To Ty chyba żyjesz w jakimś innym alternatywnym świecie niż ja. Mianowicie ja pamiętam czasy gdy NASA marzyło o kompie wielkości boiska piłkarskiego na taśmy perforowane itp. gdy z kumplami pocinaliśmy na takiej czarnej konsolce (kształtem zbliżonej do Atari tej z okleiną drewnopodobną) gdzie najbardziej rozbudowana gra to było dwie białe kreseczki odbijają biały kwadracik na czarnym tle...
Swoją drogą to była miodna gra i miała niesamowitą dziką grywalność.
Wtedy o kompach to nikt nawet nie słyszał. To był początek lat 80-tych.

Moje konsole to:
IQ 502
MNK666
Aktywny użytkownik

Konsolowy Pierdoła @(0_o)@

« Odpowiedz #119 : 06.02.2010, 14:55:25 »

co ma nasa do gier panie kolego? albo lepiej, co ma nasa do waszej konsli z okleina drewnopodobna?
Prawda jest taka ze nikt ci odrazu playstation nie wymyslil a pierwsze gry byly robione na komputerach
Ale olac to, ile osob w Polsce jeszcze kilka/kilkanascie lat temu wiedzialo co to konsola? Tylko nie liczni nawalali w atari czy inne nesy a znakomita wekszosc grzala na pc nie majac pojecia nawet o istnieniu czegos takigo jak konsola. w latach kiedy hamerykanie grali w psx u nas sie na komunie kupowalo gry telewizyjne pegasus jako nowosc super zaawansowany sprzet grajacy
Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9
  Drukuj  

Skocz do:  

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!