Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
29.07.2010, 14:08:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!

Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Battletoads  (Przeczytany 580 razy)
soulcalibur4
Użytkownik
*

« : 07.05.2009, 17:10:57 »

Pewno każdy z was gał w 2 rewelacyjne...najlepsze gry na pegasusa Battletoads & Double Dragon i Battletoads obie te gry ukończyłem 10lat temu- teraz do nich wróciłem Battletoads & Double Dragon był duzo łatwiejszy niż gra samymi tylko żabami Rash, Zitz oraz Pimplew  Battletoads

i tu mam pytanie bo pamiętam że jest trik i można było odnawiać życia w nieskończoność dzis 2 razy mi sie to udało nawalałem wszystkie przyciski i miałem cały pasek życ- czy ktoś wie jaka to kombinacja ?? aha w grze jest kilka teleportów- przeskakiwanie kilka leveli do przodu np: na samym początku zabij bardzo szybko 2 przeciwników a na skale pojawi sie teleport- było ich kilka w grze czy ktos pamięta gdzie one były ?? pozdrawiam
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 07.05.2009, 17:10:57 »

SebaSan1981
Gość
« Odpowiedz #1 : 15.06.2009, 01:20:41 »

Wszystkie teleporty masz na tym filmiku.

http://www.youtube.com/watch?v=9Eu-HrqiV7g&feature=related
soulcalibur4
Użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 03.11.2009, 19:09:54 »

trik i można było odnawiać życia w nieskończoność pamieta ktos kombinacje która trzeba wklepać ??
Hendan
Aktywny użytkownik

I LOVE NINTENDO ^^

« Odpowiedz #3 : 04.03.2010, 17:18:54 »

Hmm wiem, że w tym temacie nikt dawno nie pisał i sorry za odkopanie go, ale moze komuś się przyda, nie znam kodu na doładowanie żytek w trakcie gry ale znam inny motyw aby doładować sobie 5 żyć należy w oknie wyboru postaci przytrzymać: Góra, A+B i nacisnąć start, wtedy rozpoczynamy gre z 5 życiami Uśmiech (ten sam kod działa też w pierwszej części tylko wklepujemy go w ekranie tytułowym tzn zamiast przytrzymania góry trzymamy dół a reszta tak samo) pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 04.03.2010, 17:20:39 wysłane przez Hendan » Zapisane

Soulwatcher
Użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 06.03.2010, 17:56:22 »

Owszem, ten kod z 5 życiami na początku działa - sprawdzałem Uśmiech
Oprócz tego, możesz spauzować grę i wciskać przyciski odpowiedzialne za kierunki (czasami wystarczy spauzować i wcisnąć "góra"). Dostajesz wtedy 5 żyć, ale od następnej planszy będziesz musiał grać z drugą osobą (jeśli nie chcesz, to rozwal przeciwnika i już).

A co do teleportów...
Z levelu 1 do 3 - rozwal dwóch pierwszych przeciwników metodą "z byka" i wskocz na skałę powyżej.
Z levelu 3 do 5 - w ostatnim, tym najszybszym przejeździe na skuterkach walnij w 10 z kolei ścianę.
Z levelu 4 do 6 - po wskoczeniu na brązową opadającą w dół platformę (pod koniec levelu) zacznij podskakiwać, a nad Tobą pojawi się teleport.
Z levelu 6 do 8 - w drugiej jaskini wskocz na pierwszego węża, podjedź na nim do góry, a gdy zacznie opadać, zbiegnij lub zeskocz z niego. Wylądujesz na platformie, po prawej masz teleport.
Oprócz tego istnieje też trik na skrócenie levelu 10, Rat Race. Gdy dobiegniesz do bomby, postaraj się rozwalić spadającego szczura kopniakiem - jeśli Ci się uda, zakończysz level Uśmiech
Hendan
Aktywny użytkownik

I LOVE NINTENDO ^^

« Odpowiedz #5 : 06.03.2010, 19:14:01 »

Ha, ano widzisz a ja zapomniałem jak się wykonuje ten trick z doładowaniem żyć podczas gry, a takie proste to jest Uśmiech dzięki za przypomnienie, a kojarzysz może jak zrobić żeby zyskać 10 żyć? bo pamiętam, że też coś takiego było Uśmiech Pozdro!

Soulwatcher
Użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : 06.03.2010, 19:47:58 »

Ha, ano widzisz a ja zapomniałem jak się wykonuje ten trick z doładowaniem żyć podczas gry, a takie proste to jest Uśmiech dzięki za przypomnienie, a kojarzysz może jak zrobić żeby zyskać 10 żyć? bo pamiętam, że też coś takiego było Uśmiech Pozdro!

Nie przypominam sobie żeby coś takiego było...
Ale w drugim levelu, jak rozwalasz kruki, to za każde uderzenie masz więcej punktów. Jeśli rąbniesz jednego 7 razy, dostaniesz życie.
A jeśli jesteś dobry w takim "nabijaniu" żyć, to w tym levelu możesz ich zdobyć naprawdę dużo... (mój rekord to 14) Uśmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!